OBILJEŽAVANJE 25.NOVEMBRA – DANA DRŽAVNOSTI U BOSANSKOJ KRUPI

2 min. čitanja

U Bosanskoj Krupi se u četvrtak (24. novembra) u organizaciji Gradskog vijeća i Grada Bosanska Krupa na prigodan način obilježava 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Obilježavanje počinje tradicionalnim obilaskom spomen-obilježja i šehidskih mezarja na prostoru grada Bosanska Krupa. Okupljanje je u 09,30 sati kod Centralnog šehidskog spomen-obilježja.
U okviru obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u Domu kulture održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Bosanska Krupa s početkom u 18.00 sati. U sklopu Svečane sjednice ove godine će se dodijeliti i nagrade za najbolje likovne radove učenika osnovnih škola sa područja grada Bosanska Krupa. Nakon provedenog javnog poziva, nagrade za najbolje likovne radove dodijelit će se za prva tri mjesta u kategorijama od I do V razreda i od VI do IX razreda. Nakon Svečane sjednice Gradskog vijeća, planirana je izložba svih likovnih radova učenika koji su pristigli u okviru objavljenog javnog poziva.
Pozivaju se svi građani Bosanske Krupe da uzmu učešće u obilježavanju ovog izuzetno značajnog državnog praznika i svojim prisustvom programskim sadržajima odaju lično priznanje i poštovanje.

Protokol:
24.11.2022. (četvrtak)
9:30 – 11:35 Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na spomen-obilježjima i šehidskim mezarjima
9:30 – Centralno spomen-obilježje
10:00 – spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci
10:25 –spomen-obilježje u Jezerskom
10:35 – šehidsko mezarje Soline u Jezerskom
10:50 – šehidsko mezarje Ometaljka u Pištalinama
11:35 – spomen-obilježje Ljiljan
18:00 – Svečana sjednica Gradskog vijeća Bosanska Krupa
19:00 – Izložba likovnih radova učenika osnovnih škola


Podijeli ovaj članak