Obavijest građanima grada Bosanska Krupa

Dodaj komentar
2 min. čitanja
Gradska izborna komisija Bosanska Krupa, na temelju Pravilnika o upotrebi i izradi izvoda iz Centralnog biračkog spiska („Službeni glasnik BiH“, broj: 31/24.) obavještava sve građane općine Bosanska Krupa da će Izvod iz Privremenog biračkog spiska za Grad Bosanska Krupa biti izložen u periodu od 11.06.2024. godine do 10.07.2024. godine u matičnim uredima Bosanska Krupa, Arapuša, Otoka i Jezerski te u Centru za birački spisak osnovne izborne jedinice Bosanska Krupa.
Pozivamo birače Grada Bosanska Krupa da izvrše provjeru podataka u izvodu iz Privremenog biračkog spiska, te eventualno kod nadležnih ustanova ažuriraju lične podatke koji su značajni za ostvarivanje njihovog biračkog prava na predstojećim Lokalnim izborima 2024, posebno ako je nastupila jedna od sljedećih situacija:
– Promjena prebivališta/boravišta odnosno adrese stanovanja zbog: preseljenja, zaključenja braka;
– Promjena imena i prezimena;
– Kao i sve drugo što bi moglo utjecati na to da li će birač biti upisan u Centralni birački spisak u onoj izbornoj jedinici u kojoj faktički živi i da li će svoje biračko pravo ostvariti na biračkom mjestu najbližem njegovom mjestu stanovanja;
– Ukoliko je nastupila smrt člana obitelji, a isti se nalazi na Izvodu iz privremenog Centralnog biračkog spiska.
Kako je prijava naprijed navedenih promjena obaveza svih birača, pozivamo Vas da učinite sve potrebne radnje kako bi se kod MUP-a USK- Odsjek za administraciju Bosanska Krupa ažurirale sve promjene do kojih je došlo od održavanja posljednjih izbora i kako bi mogli ostvariti svoje biračko pravo.
Pozivaju se lica koja imaju status raseljenih lica sa područja grada Bosanska Krupa da mogu odrediti ili promijeniti svoju biračku opciju podnošenjem zahtjeva – obrazac PBO-1 u Centru za birački spisak.
PREDSJEDNIK GIK-a
Senad Harčević,dipl.ecc
Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare