NOVO U BOSANSKOJ KRUPI: Ultrazvučni lifting zatezanja i učvršćivanja kože

3 min. čitanja

Briga za vlastito zdravlje, kako se pokazalo posljednje godine, je najvažnije. Za zdravlje naše kože, pored standardnih rutina koje provodimo dnevno, ponekad je potrebno i nešo više. Kozmetički salon Beauty by Sejla iz Bosanske Krupe, započeo je novu eru brige o kozi, o zdravlju i očuvanju kože, a među mnogim tretmanima koje nudi, od ove godine u svojoj ponudi ima i ultrazvučni lifting HIFU, neinvazivnu metodu zatezanja kože lica, vrata i dekoltea, koja garantuje rezultate najsličnije onima koji se mogu dobiti hirurškom metodom,

Ultrazvučni lifting, poznatiji kao renew lift predstavlja neinvazivnu metodu zatezanja i učvršćivanja te podizanja kože lica, vrata i dekoltea, čije zrake prodiru kroz različite slojeve te ga zateže i vraćaju u početno stanje.
Prilikom tretiranja koze pokreće se proces koji ima tri faze: fazu upale, fazu obnove i fazu modeliranja. HIFA uređaj u potpunosti neinvazivno dovodi optimalnu količinu ultrazvučne energije na najbolju moguću dubinu, kako bi proizveo prirodni odgovor na tkiva i stvorio velike količine kolagena.

Ultrazvučni tretman se primjenjuje za:
•„peglanje“ bora na čelu
•podizanje gornjih kapaka
•učvršćivanje i podizanje obraza
•definisanje linije donje vilice
•ublažavanje do potpuno uklanjanje podočnjaka
•ublažavanje do potpuno uklanjanje bora u regiji oko očiju
•ublažavanje do potpuno uklanjanje nazolabijalnih i marionetskih bora
•zatezanje vrata
•uklanjanje podbratka
•zatezanje dekoltea
•smanjenje pora
•regulacija lučenja sebuma.

Prve rezultate možete vidjeti odmah nakon tretmana. Veće promjene su vidljive nakon 3-6 mjeseci, dok se krajnji rezultat očekuje nakon 8 mjeseci. Koža postaje zategnutija i elastičnija.

Ako niste sigurni da li je ova metoda podmlađivanja za vas, pomoći ćemo vam da se odlučite. Ukoliko imate neke od sljedećih problema, idealan ste kandidat za ultrazvučni lifting:
➡️ Blaga opuštenost kože – osobe sa prvim znacima gubitka tonusa, proširenim porama, blagim padom gornjih očnih kapaka, blagim opuštanjem vrata i uopšte, osobe kojima lice „klizi“ prema dole.
➡️ Srednja opuštenost kože – osobe sa značajnijim gubitkom tonusa, borama oko očiju, padom gornjih očnih kapaka. Osim toga, tu su i srednje izražene nazolabijalne bore, blagi pad obraza, blago opuštanje podbratka, kao i značajniji znaci opuštanja kože na vratu.
➡️ Ekstremna opuštenost kože – osobe sa vidljivim gubitkom tonusa, vidljivim borama na celom licu, gubitkom kontura duž donje vilice, izraženim padom obraza, izraženim podbratkom ili duplim podbratkom.

Više informacija o samom tretmanu ali i svim ostalim tretmanima zdravlja kože, kao i kozmetičkim tretmanima, možete dobili lično u salonu Beauty by Sejla, koji se nalazi u Zanatskom centru te na Facebook i Instagram profilima.

Nikad lakše izgledati mlađe. Bez odlaska pod nož ili ubrizgavanja dodatne hemije. HIFU neinvazivni tretman zatezanja koze – od sada i vama na raspolaganju!

Podijeli ovaj članak