Nove investicije u infrastrukturu grada: 45.000,00 KM za nove table ku─çnih brojeva, naziva ulica, naselja i naseljenih mjesta u Bosanskoj Krupi

2 min. ─Źitanja

Gradona─Źelnik Armin Halitovi─ç najavio je zna─Źajan iskorak u daljem razvoju gradske infrastrukture potpisav┼íi sporazum o zajedni─Źkom finansiranju javne nabavke tabli ku─çnih brojeva, naziva ulica, naselja i naseljenih mjesta, koji je potpisan izme─Ĺu Grada Bosanska Krupa i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Vrijednost ovog projekta je 45.000,00KM, od ─Źega ─çe sa 15.000,00KM u─Źestovati Federalna uprava, dok ─çe Grad Bosanska Krupa osigurati 30.000,00KM.

Saradnja lokalne uprave Bosanske Krupe i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove nagla┼íava zajedni─Źku posve─çenost modernizaciji i pobolj┼íanju uslova ┼żivota u na┼íem gradu. Nakon potpisivanja ugovora, Bosanska Krupa ─çe krenuti u sveobuhvatnu inicijativu kako bi osigurala da svaka ulica bude jasno ozna─Źena, pru┼żaju─çi stanovnicima i posjetiteljima pobolj┼íanu signalizaciju, sigurnost i adekvatne tehni─Źke informacije.

Postavljanje tabli sa brojevima ku─ça, te imena ulica ─çe po─Źeti u narednim mjesecima, a Gradska uprava ─çe objaviti detaljan plan postavljanja tabli, te numerisanje objekata. Gra─Ĺani mogu o─Źekivati vidljiva pobolj┼íanja u identifikaciji adresa ┼íirom Bosanske Krupe, ┼íto ─çe doprinijeti pristupa─Źnijem gradu za turiste i goste, ali i prvi put, nakon skoro 30 godina, zapo─Źeti realizaciju projekta, koji je ranije planiran.

Sama jezgra grada ve─ç pokazuje vidljiva pobolj┼íanja i infrastrukturni napredak, a kroz ovaj projekt poja─Źava se i odr┼żava posve─çenost modernizaciji i prosperitetu Bosanke Krupe.

Va┼żno je istaknuti da ovo nije jedini projekt koji ─çe Grad Bosanska Krupa u 2024.godini realizovati sa Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Podijeli ovaj ─Źlanak