NAJAVA: u Jezerskom 5.festival tradicije i narodnih običaja našeg kraja

1 min. čitanja

Udruženje za održivi razvoj Vakat iz Jezerskog i ove godine organizira Festival tradicije i narodnih običaja našeg kraja.

Kao i prethodnih godina, festival će okupiti veliki broj udruženja, KUD-ova, predstavnika različitih kulturnih i tradicionalnih društava, te sugrađani, koji s nestrpljenjem čekaju ovaj događaj

5.Festival tradicije i narodnih običaja našeg kraja će se održati 29.05.2024.godine, u Domu kulture u Jezerskom, sa početkom od 15h.

Iz organizacije pozivaju sva udruženja i KUD- ove da se prijave na Festival, da obogate našu kulturnu tradiciju svojim učešćem i sačuvamo je zajedno od zaborava.
Učešnici mogu prijaviti izvorne pjesme i koreografiju našeg kraja u trajanju od 5 -7 minuta. Također se možete prijaviti za učešće i sa mini-predstavama starog običaja iz vašeg kraja. Svoje prijave za učešće u aktivnostima festivala pošaljite do 24.05.2202.godine, do 18h. Uz prijavu pošaljite i kratku biografiju te kratki opis onoga čime ćete se predstaviti. Sve ostale informacije možete dobiti na Facebook stranici udruženja Vakat iz Jezerskog.

Ako nemate slične aktivnosti, a željeli biste biti dio ovog festivala, dođite i podržite organizatore ali i sve učesnike, i prisjetite se ili naučite nešto o našim običajima, muzici, hrani, umjetnosti, tradicionalnoj nošnji i druženju.
Ulaz je besplatan.

Podijeli ovaj članak