NAJAVA: Tradicionalni skokovi “Ćevanuše 2021” Bosanska Otoka

1 min. čitanja

Na samom ulazu u Bosansku Otoku, idete li iz pravca Bosanske Krupe ili na samom izlazu iz Otoke idete li iz pravca Bosanskog Novog ne možete, a da ne primijetite većini poznato kupalište Ćevanuše.

I ne, nije riječ o skokovima sa mosta kako smo navikli, već o skokovima sa izgrađene skakaonice na mjestu gdje su desetinama godina unazad, mladići željni dokazivanja, ali i oni stariji iskusniji, skakali sa vrba u duboki zelenac. Pored skokova u vodu, bit će održano i takmičenje u disciplinama: ronjenje i plivanje. Sve discipline će biti održane u kategorijama veterani, juniori, seniori te za djevojčice i žene. Inicijativa je ovo koja se po peti put organizuje i to od strane entuzijasta čiji cilj je osmisliti sadržaj koji bi u vrućim ljetnim danima obogatio boravak na kupalištima rijeke Une, ali i privukao sve one koji se žele okušati u skokovima u unske zelence.

U subotu (31. jula) dođite u Bosansku Otoku, na kupalište “Ćevanuše”, gostoprimstvo je neupitno. Na adi “Ćevanuše” za sve učesnike, skakače i plivače, kao i ostale goste organizator će pripremiti ručak. Ponesite sa sobom samo dobro raspoloženje za sve ostalo pobrinuo se organizator Emir Bešić sa prijateljima.

Podijeli ovaj članak