NAJAVA: Promocija knjige “Identitet/i muslimana Cazinske krajine” u Bosanskoj Krupi

2 min. čitanja
Fondacija Fondacija Lejla Hairlahović – Hušić u saradnji s JU ‘Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje’ Bosanska Krupa, organizira promociju knjige “Identitet/i muslimana Cazinske krajine”, autorice Lejle Hairalahović – Hušić, perspektivne mlade Cazinjanke, koja je preminula 2020. godine, uslijed posljedica zaraze korona virusom.
Njena porodica i prijatelji željeli su nastaviti njenu misiju, ističući da su njena vlastita ulaganja i život bili isključivo posvećeni nauci i obrazovanju, te su osnovali fondaciju s njenim imenom i nastavili misiju objave njenog doktorskog rada, koji Lejla, nažalost, nikad nije uspjela odbraniti.
U Bosanskoj Krupi ova promocija održaće se u petak, 10.februara s početkom u 18h, u Maloj sali Doma kulture, a o knjizi će govoriti Zumreta Behrić i Maida Berberović, koje su poznavale Lejlu i njen rad, te kroz Fondaciju oživljavaju njeno ime i djela, te doktorantica Azra Ičanović, koja će kazivati o knjizi sa strane struke.
Knjiga “Identitet/i muslimana Cazinske krajine” svojevrstan je pečat jednom vremenu i ljudima, onome što smo poznavali i živjeli, ono što se polako zaboravlja. Ova knjiga, na kojoj je Lejla radila šest godina, oživjela je vrijeme, ljude, vjeru, običaje i tradiciju i ostavila nam da čuvamo i vrednujemo sve to, uprkos promjenama i životnim putevima koji se mijenjaju i zaboravljaju prošlost.


Podijeli ovaj članak