NAJAVA: OBILJEŽAVANJE 1. MARTA – DANA NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE U BOSANSKOJ KRUPI

2 min. čitanja

U Bosanskoj Krupi će se u četvrtak (29.februara), u organizaciji Grada Bosanska Krupa, Gradskog vijeća i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje, na prigodan način obilježiti 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje će početi obilaskom spomen-obilježja i šehitluka na prostoru grada. Okupljanje delegacija je u 09:30 sati kod Centralnog šehidskog spomen-obilježja, nakon čega će delegacije obići i spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci, spomen-obilježje u Jezerskom, a zatim šehitluke u Jezerskom i Pištalinama, te spomen-obilježje Ljiljan.

U okviru obilježavanja 1.marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Domu kulture (Velika sala) održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Bosanska Krupa s početkom u 18.00 sati. U sklopu Svečane sjednice dodijelit će se i nagrade za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola sa područja grada Bosanska Krupa, odabranih po provedenom javnom pozivu. Nagrade za najbolje literarne i likovne radove dodijelit će se za prva tri mjesta u svim kategorijama. U sklopu Svečane sjednice Gradskog vijeća, planirana je i izložba svih likovnih radova učenika koji su pristigli u okviru objavljenog javnog poziva.

Pozivaju se svi građani Bosanske Krupe da poprate predviđene aktivnosti i na taj način uzmu učešće u obilježavanju ovog izuzetno značajnog državnog praznika, te tako odaju lično priznanje i poštovanje.

Protokol obilježavanja:

29. 02. 2024. god. (četvrtak)

09:30 sati – Obilazak spomen-obilježja i šehitluka na prostoru grada Bosanska Krupa (okupljanje kod Centralnog spomen-obilježja)

09:30 sati – Centralno spomen-obilježje
10:00 sati – Spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci
10:30 sati – Spomen-obilježje u Jezerskom
10:40 sati – Šehidsko mezarje Soline u Jezerskom
11:00 sati – Šehidsko mezarje Ometaljka u Pištalinama
11:35 sati – Spomen-obilježje Ljiljan

18:00 sati – Svečana sjednica Gradskog vijeća Bosanska Krupa
– Izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola

Kabinet gradonačelnika grada Bosanska Krupa

Podijeli ovaj članak