NAJAVA: 22. Festival folklornog stvaralaštva Bosanska Otoka 2023

2 min. ─Źitanja

U Bosanskoj Otoci, KUD Mladost Bosanska Otoka priprema se za jedan od najva┼żnijih doga─Ĺaja u podru─Źju folklora. U periodu od 22. do 23. jula 2023. godine odr┼żat ─çe se tradicionalna manifestacija, 22. Festival folklornog stvarala┼ítva Bosanska Otoka 2023.

Ova ve─ç dobro poznata manifestacija privu─çi ─çe ljubitelje tradicionalnih igara i obi─Źaja iz Bosne i Hercegovine, ali i iz drugih zemalja regije. Stadion NK Sloga bit ─çe mjesto okupljanja gdje ─çe se, u dvije ve─Źeri festivala s po─Źetkom u 20 sati, mo─çi u┼żivati u bogatstvu plesa i tradicije dru┼ítava iz Hrvatske, Slovenije, te nacionalnih manjina iz ─îe┼íke i Ma─Ĺarske.

Pokrovitelji ovogodi┼ínjeg festivala su Grad Bosanska Krupa i Vlada Unsko-sanskog kantona. Manifestaciju tako─Ĺer podupire Federalno ministarstvo kulture i sporta, kao i brojna pravna i fizi─Źka lica koja prepoznaju vrijednost o─Źuvanja kulturnog naslje─Ĺa.

Ovaj festival ima za cilj promovirati i sa─Źuvati bogatu kulturnu ba┼ítinu regije, ali istovremeno i ohrabriti mlade generacije da se aktivno uklju─Źe u folklorno stvarala┼ítvo. Kroz ples, pjesmu i kostime, folklorna dru┼ítva o┼żivljavaju tradiciju i prenose je na nove generacije.

Pored bogatog kulturnog programa, Festival folklornog stvarala┼ítva Bosanska Otoka 2023 tako─Ĺer ─çe ugostiti i medijske pokrovitelje. Krupljani.BA, Reprezent.ba i Radio Bosanska Krupa bit ─çe zadu┼żeni za pra─çenje i preno┼íenje svih zanimljivih trenutaka ovog doga─Ĺaja.

Svi su dobrodo┼íli da prisustvuju 22. Festivalu folklornog stvarala┼ítva Bosanska Otoka 2023. Ova manifestacija pru┼ża priliku za dru┼żenje, u─Źenje i u┼żivanje u bogatstvu kulturnog naslje─Ĺa. Neka se stadion NK Sloga ispuni ljubavlju prema tradiciji i plesu, jer je to najbolji na─Źin da o─Źuvamo na┼íu pro┼ílost i oblikujemo na┼íu budu─çnost.

Podijeli ovaj ─Źlanak