NAJAVA: 22. Festival folklornog stvaralaštva Bosanska Otoka 2023

2 min. čitanja

U Bosanskoj Otoci, KUD Mladost Bosanska Otoka priprema se za jedan od najvažnijih događaja u području folklora. U periodu od 22. do 23. jula 2023. godine održat će se tradicionalna manifestacija, 22. Festival folklornog stvaralaštva Bosanska Otoka 2023.

Ova već dobro poznata manifestacija privući će ljubitelje tradicionalnih igara i običaja iz Bosne i Hercegovine, ali i iz drugih zemalja regije. Stadion NK Sloga bit će mjesto okupljanja gdje će se, u dvije večeri festivala s početkom u 20 sati, moći uživati u bogatstvu plesa i tradicije društava iz Hrvatske, Slovenije, te nacionalnih manjina iz Češke i Mađarske.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Grad Bosanska Krupa i Vlada Unsko-sanskog kantona. Manifestaciju također podupire Federalno ministarstvo kulture i sporta, kao i brojna pravna i fizička lica koja prepoznaju vrijednost očuvanja kulturnog nasljeđa.

Ovaj festival ima za cilj promovirati i sačuvati bogatu kulturnu baštinu regije, ali istovremeno i ohrabriti mlade generacije da se aktivno uključe u folklorno stvaralaštvo. Kroz ples, pjesmu i kostime, folklorna društva oživljavaju tradiciju i prenose je na nove generacije.

Pored bogatog kulturnog programa, Festival folklornog stvaralaštva Bosanska Otoka 2023 također će ugostiti i medijske pokrovitelje. Krupljani.BA, Reprezent.ba i Radio Bosanska Krupa bit će zaduženi za praćenje i prenošenje svih zanimljivih trenutaka ovog događaja.

Svi su dobrodošli da prisustvuju 22. Festivalu folklornog stvaralaštva Bosanska Otoka 2023. Ova manifestacija pruža priliku za druženje, učenje i uživanje u bogatstvu kulturnog nasljeđa. Neka se stadion NK Sloga ispuni ljubavlju prema tradiciji i plesu, jer je to najbolji način da očuvamo našu prošlost i oblikujemo našu budućnost.

Podijeli ovaj članak