Mladi karatisti KBES 5.11 sa novim učeničkim zvanjima

1 min. čitanja

Sinoć je u organizaciji KBES 5.11 iz Bosanske Krupe održano polaganje za učenička znanja u karateu ili što kako je nama poznatije ‘za pojaseve’. U sali Prve osnovne škole, 22 kandidata su pokazali svoja znanja, 19 za bijelo-žuti pojas i po jedan kandidat za narandžasti, crveni i plavi pojas.

Trud, rad i zalaganje ovi mladi karatisti pokazali su pred komisijom karate saveza FBiH, a kandidate za polaganje pripremali su Bešić Admir i Demirović Mirzet. Posebnu pohvalu dobila je Lena Hasić, koja je polagala za svoj prvi pojas, gdje je komisija istakla kvalitetu i požrtvovnost ove mlade sportašice. Već poznato ime karate sporta u Bosanskoj Krupi, Hena Ramić, također je dobila riječi hvale, zbog kvalitete izvedbe na sinoćnjem polaganju za plavi pojas, ali i za dugogodišnje uspjehe koje ostvaruje proteklih godina na takmičenjima u zemlji i regionu. Hena ima 10 godina!

Kao godišnju aktivnost, KBES 5.11 provodi ovo polaganje za polaznike svoje škole karatea, a uspješnost ovog kluba, kvalitet i uspjeh, iako su relativno mladi, su najbolji pokazatelj rada i stručnosti stručnog tima koji radi s djecom.

 

Radio BK

Podijeli ovaj članak