Ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić potpisao ugovore za utopljavanje policijske zgrade Bosanska Krupa

2 min. čitanja

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je u Sarajevu s predstavnicima kantonalnih i lokalnih vlasti iz Unsko-sanskog kantona potpisao ugovore za sufinansiranje projekata iz ovog kantona. Naime, u okviru programa utroška sredstava iz tekućih transfera drugim razinama vlasti i fondovima Federalno ministarstvo prostornog uređenja odobrilo je Unsko-sanskom kantonu sredstva za realizaciju devet projekta u ukupnom iznosu od 723.724,70 KM.

Ministar Martić je istakao da su podržani projekti iz Unsko-sanskog kantona obuhvatili sve oblasti, sanaciju šteta nastalih usljed poplava i klizišta, utopljavanje nekoliko javnih objekata i zaštitu nacionalnih spomenika.

– Kao i svaki kanton, tako se i ovaj susreće s brojnim poteškoćama u ovim izazovnim vremenima. Mi smo kao resorno ministarstvo prepoznali značaj za njih devet i izdvojili finansijska sredstva za njihovo sufinansiranje – rekao je ministar Martić i poželio uspjeh u realizaciji svih projekata.

Ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić potpisao je dva ugovora iz oblasti utopljavanje policijske zgrade Bosanska Krupa i unutrašnje uređenje zgrade veze radi uštede energije.

– Iznos od 110.000 KM, za dva značajna projekta Ministarstva unutrašnjih poslova USK, dodijeljen je u pravom trenutku i upotrijebit ćemo ga u dobre svrhe. Hvala što ste prepoznali naše projekte i što ste nas podržali – poručio je ministar Kljajić i zahvalio ministru Martiću na prijemu.

Podijeli ovaj članak