Mektebski zijaret šehidskom spomen-obilježju „Ljiljan“ na Ćojluku

2 min. čitanja

Povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Bosanska Krupa danas, 27. februara, organiziran je mektebski zijaret šehidskom obilježju „Ljiljan“ na Ćojluku.

„Organizirali smo se danas ispred Medžlisa IZ Bosanska Krupa, odnosno svih džematskih mekteba Medžlisa sa starijom djecom da učinimo zijaret šehidskom obilježju Ljiljan na Ćojluku, da se prouči Fatiha našim šehidima, da se prisjetimo njihove žrtve i svega onoga što su oni učinili za nas, a opet povodom Dana nezavisnosti kojeg Medžlis IZ Bosanska Krupa obilježava sa našom djecom“, rekao je Muhamed ef. Begić, glavni imam Mrdžlisa IZ Bosanska Krupa.

Snijeg i hladno vrijeme nisu spriječili održavanje ove aktivnosti. Mektebski polaznici iz svih džemata s područja Medžlisa IZ Bosanska Krupa, zajedno s svojim muallimima i roditeljima okupili su se na Trgu Alije Izetbegovića odakle su u 10.00 sati krenuli prema Ćojluku, u zijaret šehidskom obilježju „Ljiljan“ gdje se održao čas historije o važnosti Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i proučila El-Fatiha pred duše šehida Bosne i Hercegovine.

Zijaret spomen obilježju Ćojluk prva je aktivnost Medžlisa IZ Bosanska Krupa povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Naime, u utorak, 1. marta, početkom u 18.00 sati, u Maloj Sali Doma kulture Bosanska Krupa održat će se tribina na temu Kako voljeti Bosnu i Hercegovinu? koju će voditi Harun ef. Hodžić

Radio BK

Podijeli ovaj članak