Maturijada 2022: Druženjem uz muziku i ples bosanskokrupski maturanti proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja

2 min. čitanja

Sinoć je u Bosanskoj Krupi održana “Maturijada”, zabava koju za sve učenike srednjih škola s područja grada već tradicionalno organizuje Grad Bosanska Krupa.

Učenici završnih razreda Opće gimnazije i MSŠ Safet Krupić zajedno su jučer proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja. Maturanti su se sa svojim razrednim starješinama, pedagozima i direktorima, okupili u Malim adama gdje su se u jednoobraznim majicama pripremljenim posebno za tu prigodu fotografisali, družili sa prijateljima i sugrađanima. Potom su se uputili u šetnju gradom, nakon čega su otišli na zabavu u ugostiteljski objekt rezervisan isključivo za njih.

Svim građanima koji su sa oduševljenjem pratili kolonu učenika bilo je sasvim jasno kako je proljeće i vrijeme maturanata, da je maj rezervisan za njihove nastavne i vannastavne aktivnosti. Jedna od dražih aktivnosti, mogli smo se uvjeriti, upravo je i “Maturijada” pod pokroviteljstvom Grada Bosanska Krupa i gradonačelnika Armina Halitovića.

Organizacijom ove manifestacije Grad mladima želi pružiti podršku na raskrsnici života, maturantima svih srednjih škola priliku da se upoznaju i zbliže ako već nisu ranije, te steknu poznanstva koja će im mnogo značiti u životu, već kada odu studirati u druge gradove.

Maturanti su i ovaj put skrenuli pažnju na sebe, izazvali oduševljenje svih građana, zabavili se i na vrijeme otišli kućama, kako bi se počeli pripremati za ostale obaveze, a to su maturalni ispiti i maturalne zabave koje se organizuju u okviru školskih aktivnosti.

Podijeli ovaj članak