Ljeto u Bosanskoj Krupi počinje

3 min. čitanja

Sa zadovoljstvom najavljujemo bogat program Ljeta u Bosanskoj Krupi, uzbudljivi ljetni program preplavljen raznolikim spektrom kulturnih, sportskih, turističkih, zabavnih i edukativnih aktivnosti u kojima svi mogu uživati. Ljeto u Bosanskoj Krupi počelo je Rotary kanjonom, prvog juna i trajaće do sredine augusta, a ovaj živahni program obećava da će ovo ljeto učiniti nezaboravnim kako za lokalno stanovništvo tako i za posjetioce.

Ljeto u Bosanskoj Krupi dizajnirano je za sve uzraste i interesovanja, nudeći bogatu ponudu događaja koji prikazuju najbolje od kulture, sporta i prirodnih ljepota našeg grada.

Već ove sedmice imamo pravu muzičku poslasticu, najsvježiji festival u regiji, Music Fest Zlatna Nit, koji će ovog vikenda okupiti vrhunska muzička imena svjetske scene.
Kroz programske aktivnosti juna i jula moći ćete uživati u fantastičnim predstavama pozorišnih grupa, koje će ove godine daske koje život znače predstaviti nekoliko puta bosanskokrupskoj publici.

Od fudbala, odbojke, biciklizma, skokova do ribolova, pridružite nam se na uzbudljivim sportskim turnirima i eventima, koji će okupiti sportiste svih uzrasta, a budite tradicionalna podrška i navijači i na Unskim lađarima, koji će, kao i prethodnih godina, probuditi dašak prošlosti, pojačati bosanskokrupski ponos i ponuditi još jednu uzbudljivu utrku. Naša Bosanskokrupska Una regata će i ove godine pripremiti pravu ljetnu poslasticu, kako za lokalce tako i za sve posjetitelje. Već rasprodana i rezervisana do posljednje vesle, Bosanskokrupska Una regata će i ove godine privući veliki broj turista i napraviti zabavu za pamćenje, a koncert Mostar Sevdah Reunion-a će definitivno staviti posebnu notu na čitav događaj. Slijedi je potom i Međunarodna Unska regata, u organizaciji Nacionalnog parka Una, a koja završava upravo u našem gradu i koja takođe obećava dobru zabavu. Otočka regata odnosno regata do Bosanske Otoke, unska poslastica koja takođe privuče ogroman broj učesnika, održaće se početkom augusta i počastiće nas vrhunskim koncertom Divljih jagoda.

Naš program uključuje niz muzičkih koncerata i nastupa, ali i umjetničkih izložbi i sesija, koji će nas čitavog ljeta voditi notama ljepote muzike i umjetnosti. Ne brinite, imamo i različitih aktivnosti koje će nuditi bogatu gozbu i ukusne domaće proizvode, a ljetni program će završiti zdravim i tradicionalnim Bosanskokrupskim sajmom meda, gdje ćete moći probati, kupiti i educirati se o domaćim pčelinjim proizvodima i medu uopćeno.

Pozivamo vas da nam se pridružite u ovoj ljetnoj manifestaciji kulture, sporta, zabave i ljepote prirode, programu Ljeta u Bosanskoj Krupi. Bilo da želite uživati u muzici uživo, takmičiti se ili uživati u sportskim aktivnostima, naučiti nešto novo ili se jednostavno zabaviti, Ljeto u Bosanskoj Krupi ima aktivnost za vas.

Budite u toku sa rasporedom događaja i detaljima tako što ćete posjetiti našu web stranicu i pratiti nas na društvenim mrežama.

Ne propustite nijedno uzbuđenje!!!

Podijeli ovaj članak