LIJEPO PRIJATELJSTVO: Članovi KUD-a Mura u posjeti prijateljima u Bosanskoj Krupi

Prije nego što nas je posjetio Covid, folkloraši i tamburaši KUD-a „Mura“ imali su ostvarenu suradnju s KUD-om „ Grmeč“ iz Bosanske Krupe

1 min. čitanja

Članovi KUD-a Grmeč i Mura družili su se u Bosanskoj Krupi i Murskom Središću iz susjedne nam Hrvatske. Ove su godine željeli nastaviti suradnju pa su ponudili KUD-u „Grmeč“ da sudjeluju na susretu folkloraša u Murskom Središću. Nažalost, nisu mogli doći, ali su zamolili, da KUD Mura dođe kod njih, kako bi im pomogli, da nakon tog nesretnog Covida, opet nastave svoj dugogodišnji i vrijedan rad.

Naravno, prijatelji se prepoznaju upravo u takvim trenucima. Uspjeli su dogovoriti sve, pa čak su prvi put, u ovih 10 godina kako Tihomir Benčić umjetnički vodi folkloraše, angažirali tamburaše, prijatelje iz tamburaškog sastava KUD-a Strahoninec.

Gostoljubivi domaćini dočekali su goste, smjestili i dali vremena da malo razgledaju grad, pojedu koju slasticu, pivo i kafu. Bilo je toplo, ali to nikog nije omelo, presvukli su se, nastupili s dva spleta, podružili i nakon večere krenuli kući.

– Bilo je prilika da razmjenimo iskustva, podržimo mlade plesače, djecu koja su nastupala u gostujućim grupama. Zahvala domaćinima i na kraju ono što želim reći, da – ponovili bismo to i opet, i opet, i opet … – rekao je za kraj Tihomir Benčić, stručni voditelj folk. grupa KUD-a Mura.

Podijeli ovaj članak