KRUPA KABINE GENERALNI SPONZOR DRUGOG BOSANSKOKRUPSKOG POLUMARATONA

3 min. čitanja

S oduševljenjem vam najavljujemo nastavak saradnje i novog/starog sponzora 2.bosanskokrupskog polumaratona, kompaniju KRUPA KABINE d.o.o., čije će ime i ove godine nositi bosanskokrupski KRUPA KABINE polumaraton. Ovo partnerstvo objedinjuje posvećenost zdravom životu, sportu, lokalnoj zajednici, lojalnost i težnji za izvrsnošću.

 

KRUPA KABINE d.o.o. je kompanija koja je nastala od giganta bivše Jugoslavije „GOŠA“. Od 2006. godine dio je talijanske Grupacije SIAC koja ove godine puni 58 godina svoga postojanja.

 

Grupacija SIAC je prva na svijetu po broju proizvedenih kabina za poljoprivredne mašine, građevinske mašine i traktore. Mnogi možda i ne znaju da u malom gradu, kao što je Bosanska Krupa, postoji ovako velika svjetska multinacionalna kompanija.

 

U kompaniju „KRUPA KABINE“ d.o.o. svaki dan na posao dolazi skoro 370 ljudi, zaposlenih na raznim funkcijama. U prosjeku, 200 radnika su samo zavarivači (žene i muškarci) njih prate brusači, CNC operateri koji pokrivaju 26 različitih mašina, alatničari-bravari koji rade na prototipima (prvi naši proizvodi koji budu testirani od strane kupca i nakon eventualnih sugestija za poboljšanje proizvoda, isti se daju u serijsku proizvodnju), električari, tehnolozi i projektanti, ekonomisti, informatičari, čistači, kontrolori kvalitete ulaznog materijala i finalnog proizvoda, što je upravo čelični kostur kabine.

 

Ova saradnja znači više od sponzorstva – to je zajednička posvećenost promovisanju dobrobiti, podsticanju angažmana zajednice i podršci nevjerovatnim sportistima koji učestvuju u ovom događaju. [ime sponzora] je počašćeno da bude sastavni dio događaja koji promovira kondiciju, odlučnost i duh zajednice.

 

Samir Šabić, predsjednik organizacionog odbora 2.bosanskokrupskog polumaratona izrazio je oduševljenje u vezi sa partnerstvom, rekavši: “Drago nam je što možemo opet pozdraviti KRUPA KABINE kao generalnog sponzora našeg drugog polumaratona. Njihova posvećenost vrijednostima ulaganja u sportske aktivnosti i podrška lokalnoj zajednici se savršeno usklađuje s našom misijom i očekujemo događaj koji ne samo da pokazuje sportsku snagu već i slavi zajednicu i dobrobit.”

 

Aida Fojnica, predstavnica KRUPA KABINE kompanije kazala je: “Kao generalni sponzor, uzbuđeni smo što smo ponovo dio događaja koji odražava našu posvećenost zajedničkim vrijednostima koje i organizatori, ali sama manifestacija nose. Ova saradnja nadilazi utrku— radi se o inspiriranju pojedinaca da pomjere svoje granice i njeguju osjećaj zajedništva. Jedva čekamo da svjedočimo energiji i odlučnosti na drugom polumaratonu u septembru.”

 

Označite svoje kalendare za septembar za trčanje i dođite na pravu poslasticu, gdje ćete uz dobre nagrade i dobro druženje, trčati jednom od najljepših trasa u regiji, kroz Kanjon rijeke Une.

 

krater.ba

Podijeli ovaj članak