Krupa kabine doo otvaraju prošireni pogon i skladište do kraja 2021.

2 min. čitanja

Firma KRUPA KABINE planira da već do kraja godine proširi postojeće kapacitete u Bosanskoj Krupi.

Nakon što su u 2020. pustili u rad novi proizvodni pogon veličine 2.400 m2, do kraja ove godine namjeravaju imati pogon proširen za još 700 m2, kao i skladište od 1.150 m2, kaže za portal eKapija Aida Fojnica, zastupnik te firme i njene matične kompanije.

Idemo u izgradnju proizvodnog pogona i skladišta što će nam omogućiti povećanje slobodnog prostora u proizvodnim halama za postojeće i nove proizvode, te dovesti do poboljšanja rasporeda radnih mjesta. Sve to radimo sa ciljem smanjenja mogućnosti grešaka što sve zajedno dovodi do povećanja proizvodnje sa većom efikasnošću– ističe Fojnica.

Uz novo proširenje, kapacitet proizvodnje kabina će biti povećan za 15%, a istovremeno i kvalitet proizvoda.Uporedo sa proširenjem prostora, u firmi KRUPA KABINE planiraju ulaganja u tehnologiju i opremu. To se, prema riječima Fojnice, odnosi na nabavku novih mašina u proizvodnji, robota za zavarivanje, softvera posljednje generacije, kao i obuku i unapređenje znanja radnika.

Matična firma Krupa kabina – SIAC ima sjedište u Bergamu, u Italiji. KRUPA KABINE su njihov dobavljač i kompletan izvoz ide matičnoj firmi, koja plasira finalni proizvod kupcima.Zapošljavaju 356 radnika. Proizvode u prosjeku 95 kabina na dnevoj bazi, dok je realna potreba oko 106 kabina dnevno.

Ekapija.com/Privredna komora USK

Podijeli ovaj članak