Krajiškinja Muhibba Sedić nova hafiza Kur’ana Časnog

1 min. čitanja
U ponedjeljak, 30. augusta 2021. godine, pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH, hifz je položilao hafiza Muhibba Sedić, kćerka alima i intelektualca prof. dr. Fuada Sedića.

Hafizi Sedić je čestitku uputio i muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

“Hifz Kur'ana Časnog je posebna titula i odgovornost. Za sticanje titule hafiza Kur'ana Časnog je prije svega neophodan čist nijjet, veliko požrtvovanje i ustrajnost. Posebno cijenim kada hifz položi djevojka ili žena, jer su sigurno uložile mnogo više odricanja i od svog hifza očekuju isključivo nagradu Gospodara svjetova.

Hafizi Muhibbi, njenom babi, cijenjenom alimu dr. Fuadu Sediću i majci dr. Hatidži, te njenom mužu, djeci i porodici čestitam ovaj veliki mubarek i sretan sam što je hafiza Muhibba na ovakav način obradovala sve nas u Muftijstvu bihaćkom i cijeloj Islamskoj zajednici.” – stoji u čestitki muftije Kudića.

Hafiza Muhibba Sedić, kćerka Fuada i Hatidže, je rođena 1992. godine u Hammu u Njemačkoj.

Srednju medicinsku školu je završila u Sarajevu, zatim je diplomirala na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Njen muhaffiz je bila hafiza Hajra Imamović – Zulum. Udana je za Mustafu Duranovića iz Jajca, te sa svoja tri sina žive u Sarajevu.

Podijeli ovaj članak