Kao nota, kao kompozicija… harmonija

2 min. čitanja

Velika sala Doma kulture u Bosanskoj Krupi u petak je ugostila tri hora s područja Bosne i Hercegovine, tri vrste duhovne muzike okupljene u jedan koncert, koji je svojim imenom iskazao i pokazao život kojem težimo na našim prostorima – harmoniju religija.

U divnoj noći prožetom duhovnošću, zajedništvom i čovječnošću, u noći punoj prijateljstva i ljubavi, malobrojni Krupljani su iskazali želju da prisustvuju, no to nije umanjilo ni važnost ali ni veličinu ovog događaja. Kroz svoje pjesme, svaki hor na svoj način, svaka religija kroz svoju duhovnost, kako su istakli i sami voditelji horova, koji su se našli u petak u Bosanskoj Krupi, čovjek od vjere diše i živi s duhovnošću, poštivajući druge vjere, a njegujući svoju.

I zaista, Dom kulture je prošlog petka, odisao poštovanjem.

‘’Kada poštujete druge, kada poštujete sebe, onda možete zahtjevati da i drugi poštuju vas’’ – kazala je Jasna Hamzabegović, predsjednica udruženja ‘Ujedinjene žene’, koji su organizatori ovog koncerta, u partnerstvu s Catholic Relief Services i Općinom Bosanska Krupa.

Horovi, koji su nastupili su iz Čapljine, Trebinja i Cazina, a svaki od njih su svojim muzičkim repertoarom, prikazali se publici i otpjevali svoje poruke mira i zajedništva.

Zvanice, gosti, sami članovi horova pa i organizatori, koji su ovaj koncert do detalja promislili, organizirali i poklonili Bosanskoj Krupi, proveli su jednu divnu noć uz muziku, duhovne pjesme, dobre ljude i nadasve, druženje, prijateljstvo i zajedništvo, kako samo ljudi čista srca danas i mogu da žive.–

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak