Izložbom akademskog slikara Borisa Čistopoljskog otvorena 52.međunarodna likovna kolonija Krušnica

1 min. čitanja

Sinoć je u Bosanskoj Krupi, samostalnom izložbom umjetničkih djela akademskog slikara Borisa Čistopoljskog, otvorena 52.međunarodna likovna kolonija Krušnica.

U jednom bogatom opusu djela, stalni gost kolonije, akademski slikar Boris Čistopoljski predstavio se publici na samostalnoj izložbi i prikazao stvaralački fundus i beskraj ljepote umjetničke duše.

Na ovogodišnjoj koloniji prisustvovat će 25 umjetnika iz BiH i regije, koji će stalnu inspiraciju kroz Unu i ljepotu prirode Bosanske Krupe, pretočiti u umjetnička djela koja ostaju Koloniji i Gradskog galeriji Bosanska Krupa.

Umjetnici su već jutros započeli s radom, a kroz naredna tri dana, boravit će na prelijepim Malim adama i s najljepšom rijekom. U okviru likovne kolonije održat će se i ljetna likovna škola slikanja i crtanja za mlade, danas i sutra (26. i 27.jula) u terminu od 10.30 do 12.00 sati.

Međunarodna likovna kolonija Krušnica traje do 29.jula, a bogatstvo ove kolonije leži upravo u raznovrsnosti tehnika i umjetničkih izričaja, koji svake godine pokažu koliko i kako je zapravo umjetnost kompleksna i lijepa i koliko duše svako od ovih umjetnika donese i ostavi u Bosanskoj Krupi.

Podijeli ovaj članak