GRAD BOSANSKA KRUPA: OKO 220 HILJADA KM ZA MJERE SANACIJE, ZAŠTITE I PREVENCIJE OD POPLAVA

2 min. ─Źitanja
default

U Bosanskoj Krupi je u proteklih 15 dana potpisano nekoliko ugovora za realizaciju projekata sanacije klizi┼íta i o┼íte─çenja, te ure─Ĺenja korita i za┼ítitu od plavljenja na podru─Źju grada. Dio je ovo projekata koji se realizuju kao mjere sanacije, za┼ítite i prevencije od poplava na podru─Źju grada Bosanska Krupa, a u narednom periodu o─Źekuje se i zavr┼íetak postupaka javnih nabavki za realizaciju preostalih projekata sanacije i za┼ítite od poplava.

Ukupna vrijednost do sada potpisanih ugovora iznosi oko 220.000,00 KM, a sredstva potrebna za realizaciju ovih projekata obezbije─Ĺena su u bud┼żetima Vlade FBiH, Civilne za┼ítite Unsko-sanskog kantona i Grada Bosanska Krupa.

Tako ─çe u narednom periodu zapo─Źeti radovi na realizaciji projekata: Sanacija klizi┼íta na lokalitetu Malog Badi─ça ukupne vrijednosti 13.252,59 KM, Sanacija klizi┼íta na lokalitetu Veliki Badi─ç ukupne vrijednosti 29.706,30 KM, Za┼ítita od plavljenja u naselju Halki─çi ukupne vrijednosti 36.855,00 KM, Sanacija o┼íte─çenja na lokalnom putu Ivanjska ukupne vrijednosti 21.645,00 KM, Sanacija makadamskog puta Drenova Glavica-Kajtezi ukupne vrijednosti 27.495,00 KM, te projekta ─Źi┼í─çenja i ure─Ĺenja korita potoka Svetinja ukupne vrijednosti oko 78 hiljada KM.

Po zavr┼íetku postupaka javnih nabavki, slijedi potpisivanje ugovora i za preostale projekte sanacije i za┼ítite podru─Źja pogo─Ĺenih poplavama u proteklom periodu.

 

 

 

 

Kabinet gradona─Źelnika Grada Bosanska Krupa

Podijeli ovaj ─Źlanak