Glasajmo za učenicu Sureju Mehić i OŠ”Jezerski”

2 min. čitanja

Čista umjetnost za čistu prirodu – glasaj za svog favorita!

Kao odgovor na poziv osnovnim školama u BiH da učestvuju u takmičenju „Čista umjetnost za čistu prirodu“, dobili smo 93 prijave, u kojima se nalazi i rad učenice OŠ” Jezerski”, Sureje Mehić.

Cilj takmičenja „Čista umjetnost za čistu prirodu“ je da se kroz aktivnosti prikupljanja korisnog otpada očisti naša okolina, potom da se prikupljeni materijal ponovo upotrijebi u vidu umjetničkih skulptura i na taj način skrene pažnja javnosti o važnosti očuvanja zelenih površina, pametnom odlaganju otpada i ponovnoj upotrebi, tačnije reciklaži materijala.

Zadatak škola je bio da očiste svoju okolinu, a od prikupljenog materijala koji se može reciklirati (papir, plastika i sl.), naprave izloške čiste prirode.

Odabir pobjednika će se vršiti u dvije faze. Svi građani Bosne i Hercegovine imaju priliku da na ovoj stranici glasaju za svog favorita do 6.11.2022. Ukupno 20 radova sa najvećim brojem glasova će biti predstavljeno javnosti na izložbi u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo galeriji od 21.11. do 27.11. 2022. godine, a šestočlani žiri će birati pobjednika između 20 radova sa najviše glasova. Žiri će činiti članovi Let’s Do It organizacije, Manifesto galerije, predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, članovi Centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, mladi umjetnici koji su učestvovali u prošlogodišnjem izdanju projekta, te predstavnici kompanije Nestlé.

Ukupni nagradni fond za ovaj nagradni konkurs iznosi 6.500,00 KM. Škole učesnice se obavezuju da će dobijeni novac iskoristiti za kupovinu nastavnih pomagala koja su im potrebna.

Glasajte za učenicu Sureju Mehić i njen rad klikom na GLASAJ, prije toga odabrati školu OŠ “Jezerski” Bosanska Krupa.

 

Link za glasanje:
Podijeli ovaj članak