FOTOKONKURS „ULICAMA MOGA GRADA“: Pokažite ljepotu Bosanske Krupe kroz objektiv mobilnog telefona

3 min. čitanja

Mreža mladih Medžlisa islamske zajednice Bosanska Krupa, JU Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje grada Bosanska Krupa i grad Bosanska Krupa udružili su snage i organizirali fotografski konkurs pod nazivom “Ulicama moga grada”. Ovaj konkurs ima za cilj promovirati sve ljepote grada Bosanske Krupe, podići svijest o zaštiti okoliša i istaknuti turistički potencijal Unsko-sanskog kantona. Kroz ovaj konkurs, pruža se prilika svima da se izraze i pokažu svoje umjeće u fotografisanju.

U skladu sa željom da omogući što većem broju ljudi da učestvuju i prijave se na konkurs, prihvaćat će se samo fotografije snimljene mobilnim telefonom. Važno je napomenuti da fotografije ne smiju imati vodene žigove niti druge natpise. Također, rezolucija fotografija mora biti minimalno 3500 piksela po dužoj strani. Poslane fotografije trebaju se tematski fokusirati na prirodnu ljepotu Bosanske Krupe i okolnih mjesta koja su dio grada Bosanska Krupa.

Svaki učesnik ima pravo poslati samo jednu fotografiju kojom će se predstaviti. Fotografije se šalju isključivo na e-mail adresu: ulicama.moga.grada2023@gmail.com, dok fotografije pristigle putem društvenih mreža neće biti uzete u razmatranje. Uz fotografiju, učesnici trebaju dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime autora, datum rođenja, adresa stanovanja, broj telefona i naslov fotografije.

Najbolje tri fotografije će biti odabrane od strane stručnog žirija, a njihovi autori će biti nagrađeni vrijednim nagradama. Prvo mjesto nosi nagradu od 500 KM, drugo mjesto 350 KM, dok treće mjesto osvaja 100 KM.

Da bi se osigurala jednakost takmičenja, Organizator takmičenja je definirao način bodovanja fotografija. Fotografije će biti bodovane prema relativnim kriterijima postavljenim od strane žirija, pri čemu će broj lajkova na fotografiji donijeti određeni broj bodova.

Važno je napomenuti da sve pristigle fotografije na konkursu će biti objavljene na Facebook stranici “Ulicama moga grada” bez selektiranja. Slanjem fotografije, učesnici garantiraju da se radi o autorskom djelu. Ukoliko treća strana potražuje prava na radove, učesnici preuzimaju odgovornost za to. Slanjem fotografija, učesnici daju saglasnost da Organizator takmičenja raspolaže njihovim fotografijama i koristi ih u svrhe promocije grada ili u neku treću korist.

U slučaju uređivanja fotografije, učesnici trebaju poslati i originalnu verziju fotografije kako bi Organizator i žiri mogli provjeriti da uređena fotografija ne prelazi granicu uređivanja.

Pozivamo sve fotografe i ljubitelje fotografije da se pridruže ovom uzbudljivom fotografskom konkursu i kroz svoje objektive otkriju ljepotu Bosanske Krupe. Prijave su već otvorene, stoga iskoristite ovu priliku da pokažete svoju kreativnost i umjeće.

Podijeli ovaj članak