Feniksov i naš Senaid na putu u Tampere u Finskoj

3 min. čitanja

Karate klub „FENIKS“ iz Bosanske Krupe će se u dalekoj Finskoj na Europskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i U-21 se predstaviti sa svojim ponajboljim takmičarom Senaidom Veladžićem .

Senaid Veladžić je na državnom prvenstvu ove godine nastupio u dvije kategorije: kate juniori i kate U 21 u kojima je doslovno protutnjao do zlatne medalje. Ovim činom postao je novi državni juniorski prvak i novi prvak BiH U 21.Prije toga Senaid se okitio i titulom državnog prvaka u seniorskoj konkurenciji, tako da ga s pravom možemo smatrati trostrukim državnim prvakom ili kako bismo domoljubno rekli ,a i reklamno kazali -2021. godine – TRI U JEDNOM.

Na 48. europskom prvenstvu u karate prvenstvu za juniore, kadete i U21 u Finskoj u gradu Tampere Senaid će odmjeriti snage s najboljim karatistima Europe.

Europsko prvenstvo u karateu za kadete, junior i U-21 seniore,48. po redu će se od 20. do 22. augusta održati u Temperu u Finskoj. Spisak i odabir reprezentativaca BiH obavljen je prema pravilniku i kriterijima za izbor reprezentativaca od strane Karate saveza BiH. Unsko sanski kanton u sklopu reprezentacije također će imati svoje predstavnike. Poziv u reprezentaciju dobila su tri karatista s USK i to Nina Beganović (KK Jion Peb Bihać), Tarik Salkić (KK Regeneracija), Senaid Veladžić (KK Feniks Bosanska Krupa), a put Finske s USK ide i Bajro Durdžić . Karatisti i osoblje koje o njima brine iz BIH,njih 42-je u našoj reprezentaciji, nadaju se dobrim rezultatima u Finskoj, a kako kažu neće ih poremetiti ni dug put do Tamperea na koji idu autobusom. Na putu će imati noćenje u poljskoj Varšavi, na odlasku i povratku.

Europsko prvenstvo u karateu do 21 godine biće održano u finskom Tampereu od 20. do 22. augusta, a na njemu će nastupiti i 34 takmičara iz BIH.

Delegacija BiH zajedno s trenerima i pratećim osobljem krenula je u Finsku jučer,u nedjelju 15. augusta, a u Tampereu bi trebali da stignu 18. augusta .U Finsku će stići dva dana pred takmičenje.

„Stvarno smo radili naporno, kako u klubovima, tako i na pripremama reprezentacije, pa se nadam dobrim rezultatima. Koliko će biti dobri zavisi od mnogo faktora, ali se kao i uvijek potajno nadam bar jednoj medalji“, rekao je pred polazak u Finsku trener Boris Popović.

Našim natjecateljima želimo puno sreće na nastupu te osvajanje nekog od odličja koje sigurno zaslužuju,a zasigurno naše želje su posebno upućene našem Senaidu Veladžiću,jednom od takmičara naše bosanskokhercegovačke reprezentacije ,članu bosanskokrupskog karate kluba „Feniks”. Sretno !

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak