Drvna indrustija: Nove investicije u Bosanskoj Krupi

1 min. ─Źitanja

Jucer je Uprava ┼áPD “Unsko-sanske ┼íume” d.o.o. Bosanska Krupa na poziv privrednog dru┼ítva fLakes d.o.o. prisustovala sastanku sa predstavnicima kompanije Fantoni S.P.A. iz Italije u kabinetu gradona─Źelnika Bosanske Krupe Armina Halitovi─ça.
Radi se o novom investitoru na podru─Źju grada Bosanska Krupa iz oblasti drvne industrije.
Ovaj investitor je ve─ç zavr┼íio prvu fazu ulaganja a radi se o proizvodnom pogonu za proizvodnju sje─Źke kojeg smo ju─Źer obi┼íli na Vranjskoj. U narednom periodu investitor je najavio nova ulaganja u oblasti drvne industrije na ovoj lokaciji.
┼áerif Kaljikovi─ç, direktor ┼áPD “Unsko-sanske ┼íume” d.o.o., je na sastanku rekao da ─çe Uprava ┼áPD-a u skladu sa svojim mogu─çnostima dati punu podr┼íku ovom zna─Źajnom projektu na podru─Źju grada Bosanska Krupa.
Sastanku su prisustovali i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i ┼íumarstva u Vladi USK Adis D┼żani─ç, savjetnici premijera Vlade USK Samir Ja┼íaragi─ç i Kudi─ç Husnija, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BIH Ahmet Egrli─ç i predstavnici privrednog dru┼ítva Holz Transporti d.o.o. Haris i Asim Harba┼í.
Holz Transporti d.o.o. Bosanska Krupa je u ovom projektu poslovni partner sa fLakes d.o.o. i kompanijom Fantoni S.P.A. iz Italije.

Podijeli ovaj ─Źlanak