Defile mladosti i ljepote ulicama Bosanske Krupe

1 min. ─Źitanja

Maturanti Mje┼íovite srednje ┼íkole i Op─çe gimnazije, zajedni─Źkim fotografisanjem i defileom kroz grad, obilje┼żili su jo┼í jednu stepenicu svog srednjo┼íkolskog obrazovanja, i ovogodi┼ínju Maturijadu proslavili uz osmijehe, zagrljaje, sje─çanja na protekle godine i poneko sjetno lice.

Maturijada se svake godine, u organizaciji Grada Bosanska Krupa i gradona─Źelnika Armina Halitovi─ça, organizira da bi proslavila kraj jednog poglavlja ┼żivota ovih mladih ljudi, njihovu posve─çenost, upornost i postignu─ça u svome ─Źetverogodi┼ínjem srednjo┼íkolskom obrazovanju. Ovaj omladinski defile gradom nije samo obi─Źna povorka, ve─ç pokazatelj svijetu da su spremni da krenu u sljede─çe poglavlje svog ┼żivota.

Njih oko stotinu, defiliralo je gradskim ulicama, uz podr┼íku roditelja i profesora, koji su tako, ispratili jo┼í jednu generaciju, uz nadu i ┼żelju da ─çe da ispune sve svoje ┼żelje i snove.
Maturanti su svoje slavlje nastavili u ugostiteljskom objektu rezervisanom isklju─Źivo za njih, a ve─ç narednih dana ih o─Źekuju maturski ispiti i sve─Źani ─Źin, mature, te maturalna zabava, koja ─çe se odr┼żati u petak.

U ime gradona─Źelnika Halitovi─ça i Gradske uprave, ─Źestitke svim maturantima, kao i njihovim roditeljima i obitelji i mnogo sre─çe u narednim pothvatima i planovima.

Podijeli ovaj ─Źlanak