Danas 11. sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa

2 min. čitanja

Ove srijede vijećnici Općinskog vijeća Bosanska Krupa održaće svoju jedanaestu redovnu sjednicu na kojoj prema predloženom dnevnom redu će razmatrati trinaest tačaka. Tako će se izmedju ostalog razmatrati rebalans budžeta , a koji se odnosi na izdvajanje sredstava za dječiji vrtić.

Ovu informaciju općinski načelnik je već najavio , a radi se o sredsvima namijenjenim za finansiranje troškova nove odgojne grupe u JU „Dječje obdanište i Dom učenika“ Bosanska Krupa.Riječ je o sredstvima u iznosu nešto višim od 10 000 KM.

Kako se jedan od članova Skupštine Radija Bosanska Krupa povukao iz rada ovog tijela vijeće bi trebalo imenovati novog i tako popuniti pomenuti tročlani sastav.

Na dnevnom redu su i prijedlozi rješenja o utvrdjivanju javnog interesa za izgradnju niskonaponske mreže Baštra 4,zatim za izgradnju priključnog zračnog i kablovskog srednjonaponskog voda dionica “Beširevići 2” i transformatorske stanice te za izgradnju podzemne niskonaponske mreže “Kozara”.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Jedinistvenog općinskog organa uprave općine Bosanska Krupa, izvještaj o finansijskoj reviziji Općine Bosanska Krupa za prošlu godinu. Viječnici bi trebali na znanje primiti i informaciju o aktivnostima na izgradnji vatrogasnog doma u Bosanskoj Krupi.

Obzirom da u materijalima nismo dobili više informacija sačekaćemo samu sjednicu kako bi smo imali više detalja. Sjednica je ,kako smo rekli, zakazana za srijedu 20.oktobar od 15,30 sati.

RADIO BK

Podijeli ovaj članak