Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Bosanskoj Krupi: Svečana sjednica Općinskog vijeća i obilazak šehitluka

2 min. čitanja

U utorak, 1. marta, u organizaciji Općine Bosanska Krupa, Općinskog vijeća i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje, na prigodan način će se obilježiti 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje počinje tradicionalnim obilaskom spomen-obilježja i šehitluka na prostoru cijele općine. Okupljanje zvanica je u 11:00 sati kod Centralnog šehidskog spomen-obilježja, nakon čega će delegacije obići i spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci, a zatim šehitluke u Jezerskom i Pištalinama, te spomen obilježje Ljiljan.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa održat će se u Domu kulture (Velika sala) s početkom u 14:00 sati. Prigodnim referatima obratit će se načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predsjedavajući Općinskog vijeća Alen Lipovača. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupit će učenici JU „Druga osnovna škola“, Mirsad Halkić i Salih Suljanović, te članovi kulturno-umjetničkog društva „Grmeč“, dok će historijski osvrt na dešavanja prije 30 godina održati bosanskokrupski profesor historije mr. Edvin Alijanović.

U sklopu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, tokom Svečane sjednice Općinskog vijeća bit će uručene i nagrade najboljim likovnim i literarnim radovima sa javnog poziva za najbolje likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola. Nagrađeni će svoje radove pročitati na Svečanoj sjednici, a u sklopu sjednice bit će izloženi likovni radovi svih učenika.

Pozivaju se svi građani Bosanske Krupe da poprate predviđene aktivnosti i na taj način uzmu učešće u obilježavanju ovog izuzetno značajnog državnog praznika te tako odaju lično priznanje i poštovanje.

Protokol obilježavanja:

01.03. 2022. god. (utorak)

11:00 sati – Obilazak spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine Bosanska Krupa (okupljanje kod Centralnog spomen-obilježja)

14:00 sati – Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa

Podijeli ovaj članak