Cjelovečernji koncert: “Bosanskoj Otoci s’ ljubavlju”

2 min. čitanja

BOSANSKA OTOKA – U nedjelju 19.05.2024. godine u Domu kulture Bosanska Otoka održan je koncert pod nazivom „Bosanskoj Otoci s ljubavlju“.

Pomenuti koncert organiziralo je domaće Kulturno umjetničko društvo „Mladost“ a pored domaćina, na istom su učestvovali gosti iz Kičeva – Sjeverna Makedonija sa KUD-om „Biser“ i Paklenice – Republika Hrvatska sa KUD-om „Paklenica“.

Na ovom cjelovečernjem koncertu posjetitelji su imali priliku uživati u bogatom programu kojeg su osmislili i realizirali članovi KUD-a „Mladost“ zajedno sa svojim gostima pri čemu ističemo da su gosti iz Kičeva prvi puta dolazili i nastupili u BiH.

U  muzičkom dijelu programu posjetiteljima se predstavila Krupljanka Jasmina Ilić koja živi u Sloveniji.

Tokom programa onima koji su pomogli realizaciju ovog koncerta dodijeljene su zahvalnice  ali i onim koji pomažu KUD „Mladost“ na različite načine među kojima je i Redakcija ReprezenT jer je pored Radio Bosanska Krupa i Portala USK bila medijski pokrovitelj.Koncert je ovoga puta zvanično otvorio savjetnik Gradonačelnika Armina Halitovića, Ernes Halilović i to zbog činjenice da je Grad Bosanska Krupa bio generalni pokrovitelj manifestacije, a sponzori društva u 2024. su BH Telecom i ŠPD Unsko – sanske šume d.o.o. Sva dešavanja bilježili su Irnes Šahinović i Elvedin Hasanagić kao fotografi.

Po završetku programa uslijedila je zajednička večera svih učesnika i druženje uz muziku uživo do kasnih sati.

Organizatori se zahvaljuju svima koji su radili i učestvovali na realizaciji ovog projekta te najavili 23. tradicionalni Festival folklornog stvaralaštva „Bosanska Otoka 2024“ koji će se održati 20/21. jula na stadionu Nogometnog kluba „Sloga“ kojom prilikom u dvije večeri programa učestvovati 16 kulturno-umjetničkih društava iz zemlje i regiona, čemu će Redakcija ReprezenT-a također biti već tradicionalno medijski pokrovitelj.

 

Reprezent.ba/Esad Š.

Podijeli ovaj članak