Čestitka povodom 15. aprila – Dana Armije RBiH

1 min. čitanja

Pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, svojim saborcima, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima, građanima općine Bosanska Krupa, Bosancima i Hercegovcima, u svoje ime i u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave, upućujem najiskrenije čestitke u povodu 29. godišnjice osnivanja Armije.

Na današnji dan 1992. godine, kada je formirana Armija RBiH, ujedinjene su sve prave i istinske bh. patriote. Ne umanjujući ničiji angažman, želim naglasiti da su borci sa područja USK i Bosanske Krupe dali ogroman doprinos kako formiranju tako i stasanju, izrastanju Armije te odbrani Bosne i Hercegovine. Zbog toga smo ponosni pa i danas koristimo priliku da još jednom javno odamo priznanje i zahvalnost.

Posebnu zahvalnost ukazujem onima koji su na putu odbrane, jačanja i stasanja jedine nam domovine Bosne i Hercegovine dali svoje živote. Ovo je prilika da još snažnije iskažemo našu podršku njihovim porodicama i opredjeljenje da u miru nastavljamo graditi Bosnu i Hercegovinu, zemlju ravnopravnih građana, za kakvu su se i oni borili.
SRETAN 15. APRIL – DAN ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE!

OPĆINSKI NAČELNIK

Armin Halitović

Podijeli ovaj članak