Čestitka povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH

1 min. čitanja

Povodom predstojećeg Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa i u svoje ime, upućujem iskrene čestitke svim svojim sugrađankama i sugrađanima kao i svim Bosancima i Hercegovcima.

Dan nezavisnosti je vrlo značajan historijski praznik za sve nas, dan kada iskazujemo potpuno poštovanje prema svojoj zemlji i slobodi u kojoj uživamo. Tome u čast podsjećam da je prije 30 godina Bosna i Hercegovina stekla dugo iščekivanu nezavisnost. Onu koja je potreba svih naroda i onu koja predstavlja temeljni ideal svake zajednice.

Poštovanje i ljubav prema domovini, zajednici o kojoj govorim, iskazujmo radom i doprinosom, prvenstveno u svojoj lokalnoj zajednici, jer je to najkraći i najbolji put uspjeha.

Danas je opet prilika da ukažem na to kako je naša moralna obaveza da njegujemo i veličamo dane države u kojoj živimo, ne osvrćući se na činjenicu da se u pojedinim dijelovima države ovaj praznik ne prihvata i ne obilježava.

Istina je da građani Bosne i Hercegovine danas nakon tri desetljeća nezavisnosti žele bolje životne uslove. Nadajući se da će te želje uskoro biti ostvarene, još jednom upućujem iskrene čestitke. Sretan 1. mart – Dan nezavisnosti.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Armin Halitović

Podijeli ovaj članak