Bosanska Otoka, 7.augusta, centar dešavanja uz promotivnu regatu, utakmicu veterana reprezentacije BiH i NK „Sloga“, te koncert grupe NolimitNow

2 min. čitanja

U nedjelju, 7.augusta, Bosanska Otoka postaje centar turističkih, sportskih i kulturnih dešavanja na našem kantonu i šire. Pripremljene su mnoge aktivnosti koje će svim građanima i turistima dati mogućnost da uživaju u dobroj atmosferi i prirodnim ljepotama Une.

U organizaciji Grada Bosanska Krupa i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ u nedjelju, 7. augusta, održat će se prva promotivna regata od Bosanske Krupe do Bosanske Otoke. Cilj manifestacije je da se promoviše turistička ponuda grada, ali i da se upoznamo sa vodenim potencijalom između Bosanske Krupe i Bosanske Otoke.
Okupljanje učesnika je u 11:00 sati kod drvenog mosta u Bosanskoj Krupi. Polazak čamaca je planiran u 12:00 sati, a za sve učesnike osiguran je ručak i zabavni program na pauzi koja je planirana u Ljetnoj bašti Marshal. Dolazak učesnika u Bosansku Otoku očekuje se oko 17:00 sati.

Uz učesnike regate, tog dana, Bosanska Otoka će ugostiti i veterane reprezentacije Bosne i Hercegovine. Naime, reprezentacija „Humanih zvijezda“ koju čine bivši nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine, estradne ličnosti i novinari, gostovat će 7. augusta na stadionu Bare gdje će odigrati utakmicu sa NK „Sloga“, te na taj način uveličati 100 godina postojanja NK „Sloga“. Početak utakmice je planiran u 18:30 sati, a gledaoci će imati priliku da uživaju u majstorijama asova bosanskohercegovačkog nogometa.

Na kraju dana, za sve građane i goste, organizovan je i koncert grupe NolimitNow. Koncert će se održati u Bosanskoj Otoci ispred pošte, a početak koncerta planiran je u 21:00 sat. Svi oni koji su imali priliku da slušaju NolimitNow znaju da je dobra zabava zagarantovana.

Podijeli ovaj članak