Bosanska Krupa: Još jedna uspješna akcija darivanja krvi

1 min. čitanja

U prostorijama Opće gimnazije Bosanska Krupa, na 94.redovnoj a 103. ukupno održanoj akciji darivanja krvi u organizaciji Crvenog Križa Bosanske Krupe, 75 davaoca je darovalo ovu životno važnu i nezamjenjivu tečnost.

Čak je 90 osoba došlo da da krv, međutim zbog visokog pritiska ili nekih manjih teškoća, nisu bili u mogućnosti da daju krv. Također, neki su usmjerena na davanje krv u maju mjesecu, kad je planirana akcija Crvenog križa Bosanska Krupa za naše srednjoškolce.
Iz ove organizacije ističu da su zadovoljni, presretni i ponosni na naše sugrađane i da smo jedni od rijetkih, koji sa manjim brojem stanovnika nego veći gradovi, stalno smo u vrhu humanosti i imamo više registrovanih davaoca.

Svaka akcija, popraćena fantastičnom organizacijom, uz pokroviteljstvo gradske uprave i gradonačelnika Armina Halitovića, uz saradnju sa Transfuziologijom iz Kantonalne bolnice, Crveni križ Bosanska Krupa na svojoj prvog ovogodišnjoj akciji poručuju da će ovo biti još jedna uspješna godina, da humanost teče kroz bosansko-krupske vene i da smo je spremni podijeliti!

 

Radio BK

Podijeli ovaj članak