Bosanska Krupa i Unsko-sanski kanton su dobili još jednog primarijusa

2 min. čitanja

Ljekaru Zdravstvene ustanove „Dom zdravlja“ Bosanska Krupa, Muhidinu dr. Šertoviću, protekle sedmice dodijeljeno je počasno zvanje primarijus, koje svake godine dodjeljuje Federalno ministarstvo zdravstva za uspješan dugogodišnji rad i postignute rezultate u zaštiti zdravlja stanovništva i razvoju zdravstva te značajan doprinos naučnom radu u raznim oblastima.
Počasno je to zvanje među brojnim drugim titulama koje ljekari stiču u oblasti medicine tokom višegodišnjeg rada.

Primarijat ima posebnu vrijednost jer ga dodjeljuju kolege zaslužnim i uspješnim zdravstvenim profesionalcima na preporuku njihovih saradnika i kolega iz oblasti kojom se bave.
Muhidinu dr. Šertoviću, specijalisti neuropsihijatru u Domu zdravlja Bosanska Krupa, počasno zvanje dodijeljeno je nakon 25 godina liječničkog staža a jedanaest godina je specijalista neuropsihijatar. U više od jedanaest godina rada u svojstu specijaliste neuropsihijatra u Domu zdravlja Bosanska Krupa, u izuzetno teškim uslovima i sa minimalnim materijalno-tehničkim sredstvima, uspio je uspostaviti rad Centra za mentalno zdravlje pri Domu zdravlja u Bosanskoj Krupi, u kojem svakodnevno ordinira i vodi brigu o izuzetno velikom broju pacijenata.

Krajnja vrijednost je poboljšati i omogućiti kvalitetnije usluge kao i provedbu koordinirane brige prema pacijentima u Centru za mentalno zdravlje.

Pored toga, novoimenovani primarijus Šertović dr. Muhidin vodi i jedan tim porodične medicine u Domu zdravlja Bosanska Krupa. Svakodnevno je nesebično na raspolaganju svojim pacijentima kao i svim svojim sugrađanima, pomažući im ne samo kroz svoju specijalnost nego i kroz druge vidove zdravstvene pomoći i zaštite.

Podijeli ovaj članak