Biciklistički maraton „Stazama 511.slavne“

1 min. čitanja

17. septembra 1995.godine borci i starješine 511. slavne, 505. viteške i 503. slavne u sadejstvu sa drugim jedinicama 5. korpusa oslobodile su Bosansku Krupu.

Ove godine navršava se 29.godišnjica formiranja 511. slavne bbr. i 26.godišnjica oslobođenja Bosanske Krupe, a obilježava se prigodnim sadržajima u okviru manifestacije „Septembarski dani slobode“.

Tokom vikenda, 28. i 29.avgusta, održan je Memorijalni turnir u boćanju „Mirsad Crnkić“. U srijedu, 1.septembra, Dan 511.slavne brdske brigade obilježen je obilaskom spomen-obilježja i šehidskih mezarja na području općine Bosanska Krupa, izložbom ratne opreme i eksponata iz odbrambeno-oslobodilačkog rata dok je centralna svečanost obilježavanja Dana 511.slavne održana na Malim adama gdje je upriličeno druženje boraca 511. slavne bbr. uz kulturno-zabavni program i obraćanje zvanica.

U subotu, 4.septembra planiran je 14. Biciklistički maraton „Stazama 511. slavne“. Okupljanje biciklista je u 08,00 sati na Trgu Alije Izetbegovića u Bosanskoj Krupi.Maraton obuhavata rutu kao i prethodne godine: Bosanska Krupa – Otoka – Čava – Mahmića most – Mahmić Selo – Jezerski – Pištaline – Perna – Zorići – Ćojluk (Ljiljan) – Bosanska Krupa u ukupnoj dužini od oko 65 kilometra. Cilj je na Malim adama u Bosanskoj Krupi.

RadioBK

Podijeli ovaj članak