Bajro iz Bosanske Krupe u Sloveniji pronašao tri švedska pasoša i dva novčanika puna para pa vratio vlasnicima

3 min. čitanja

Prava drama i velika potraga se odvijala sinoć nakon što je Bajro.M rodom iz Bosanske Krupe pronašao tri švedska pasoša i dva novčanika sa većom svotom novaca.

Dakle, pola sata nakon ponoći našem Portalu Gpmaljevac.com dolazi poruka od Bajre.M koji je želio putem nas pronaći vlasnike tri švedska pasoša i dva novčanika. Bajro je primjetio da smo takvih slučajeva imali puno koje smo jako brzo riješili pa se nadao toj brzini i u ovom slučaju.

Pošteni Krupljanin Bajro nije pogriješio!

Dakle, Bajro.M koji je zaposlen kao šef smjene u Mcdonaldsu na Rudniku u Ljubljani i prilikom obilaska prostora gdje gosti večeraju on je pronašao kod jednog stola tri švedska pasoša i dva novčanika puna para.

Isti trenutak nam šalje poruku da mu pomognemo pronaći tročlanu porodicu koji su to sve izgubili u Mcdonaldsu.

Nakon naše objave koja je bila dosta kasno jer je ponoć debelo prošla mnogi čitatelji su se aktivirali da se pronađe porodica i nakon samo dvadesetak minuta oni su pronađeni zahvaljujući mnogima koji su se aktivirali u velikoj potrazi.

Porodica koja je izgubila pasoše i novčanike je večerala u spomenutom restoranu brze hrane u Ljubljani i zatim nastavili putovanje prema dalekoj Švedskoj. Nakon što su prošli tunel Karavanke i stigli do Villacha oni su dobili za njih šok obavijest, da su u Ljubljani pronađeni njihovi pasoši i novčanici.

Kako na granici nema pasoške kontrole oni nisu ni primjetili da nemaju pasoše.

Iste sekunde se okreću i vratili su se u Ljubljanu gdje im je pošteni Bajro vratio sve što je njihovo.

Porodica je bila na godišnjem odmoru u Bosni i Hercegovini, u Ključu i vračajući se u daleku Švedsku navratili su u Ljubljanu večerat i tu su sve izgubili ali zahvaljujući poštenom Bajri sve im je vraćeno a oni su prilikom preuzimanja novčano počastili Bajru.

Puno komentara pomoći u potrazi a kasnije i pohvale je dobio Bajro:

“Poslala sam njima na zid od objave da vide gdje da se jave.”, piše Azra.

“Javio se momak i proslijedio sam mu broj od Bajre”, navodi Adnan.

Hvala dobrom čovjeku!
Da ga Allah nagradi, kaže Amela.

“Hvala Bogu što postojite.” , navodi Jaca.

“Aferim Bajro.”, kaže Nedim.

“Koji ste vi kraljevi respekt.”, na sve nas misli Senn :).

“Hvala svima puno, evo nas na put da pokupimo dokumente, ponovo puno hvala svima”, kasnije navodi i osoba koja je izgubila sve navedeno.

Bajro iz Bos.Krupe za naš Portal Gpmaljevac.com navodi da niti u jednom trenutku nije razmišljao novčanike i novac zadržat za sebe jer kako kaže, oteto je prokleto i naučio je pošteno da živi od svog rada i mirno da spava.

I to je kraj još jedne priče na temu izgubljeno – nađeno sa sretnim završetkom zahvaljujući dobrim ljudima na našoj stanici GPMaljevac.COM.

Podijeli ovaj članak