Adil Sumbuljević među najboljim učenicima u Federaciji BiH

2 min. čitanja

Učenik generacije JU “Druga osnovna škola” Bosanska Krupa za školsku 2020/2021. godinu Adil Sumbuljević jedan je od odabranih 60 najboljih učenika iz 57 škola u Federaciji BiH koji je u organizaciji je Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u ponedeljak primio zasluženu diplomu i novčanu nagradu za postignute rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima u školskoj 2020/2021. godini.

Adil Sumbuljević je školovanje nastavio u Mješovitoj srednjoj školi „Safet Krupić“, s željom da kroz srednjoškolsko obrazovanje stekne zvanje CNC programera.

Federalno Ministarstvo obrazovanja i nauke dodijelilo je nagrade za najbolje učenike u Federaciji BiH. Iz svakog kantona je nagrađeno po tri najbolja učenika osnovne i srednje škole.Učenike su predložila kantonalna ministarstava obrazovanja, a nagrađena su po tri osnovca i po tri srednjoškolca iz svih deset kantona. Uz plakete, osnovci su dobili po 550 KM, a učenici srednjih škola po 650 KM.

U kategoriji osnovnih škola pored Adila iz Bosanske Krupe, nagradu i priznanje je dobio Muhamed Selimović, učenik Katolički školskog centra iz Bihaća.

Najbolja tri učenika srednje škole iz USK-a su bihaćki gimnazijalci: Harun Hadžić, Alen Hrnjić i Dženan Midžić.

Priznanja je dobilo i 57 škola za doprinos uspjehu nagrađenih učenika, kako u redovnoj nastavi tako i u mnogobrojnim takmičenjima učenika u BiH te na međunarodnom nivou.

Podijeli ovaj članak