A-SDA Bosanska Krupa: Saopćenje za javnost

2 min. čitanja
Formirana većina SDA, DF i „kupljena“ ručica u OV Bosanska Krupa.
Jučer je održan nastavak konstituirajuće sjednice OV Bosanska Krupa na kojoj je ozvaničena većina SDA, DF i „kupljena“ ručica. Na vanrednoj sjednici koja je održana odmah poslije konstituirajuće sjednice moglo se je vidjeti u kojem pravcu će djelovati nova većina koju čini 13 ručica od kojih je jedna kupljena. Kršenje Poslovnika o radu Općinskog vijeća, Statuta, Zakon o državnoj službi USK i Zakona o radu FBIH je ono što je obilježilo rad ove većine na vanrednoj sjednici. Također se je na vanrednoj sjednici moglo vidjeti da će ova većina djelovati na način da opstruira rad Općinskog načelnika a u čemu je učešće uzela i Demokratska fronta koja je podržavala Armina Halitovića tokom izborne kampanje. Da li je to volja članova DF-a ili pojedinaca pokazat će se u narednom periodu?
Novoizabrani predsjedavajući Đemal Elezović iz DF-a će ostati upamćen po tome što je na prvoj sjednici kojom predsjedava prekršio toliko puta Poslovnik o radu i dao na glasanje nezakonite odluke što nekome neće poći za rukom tokom 4 godine mandata. Nadamo se da će novoizabrani predsjedavajući uvidjeti svoje greške i voditi sjednicu OV kako to nalaže Poslovnik o radu.
Opozicija A-SDA, SDP i NiP i dalje čvrsto stoji uz Općinskog načelnika Armina Halitovića kao što je to bilo u protekle 4 godine ali i tokom izborne kampanje. Nismo i nikada nećemo izdati Općinskog načelnika Armina Halitovića!!!
KLUB VIJEĆNIKA
A-SDA
Podijeli ovaj članak