758.rođendan Insule uz čestitke, tortu i zajedništvo

2 min. čitanja

‘’Bosanska Otoka što nema niko u državi. Ima Mladost. Ima Slogu. Ima školu koja je uvijek gradila intelektualce koji su uspijevali u životu, ne samo u Otoci, Krupi već i šire. I najvažnije, ima žene, Aktiv žena Otoka, koje su uvijek tu da sve drže pod svojom palicom’’, kazao je gradonačelnik Armin Halitovic u svom pozdravnom govoru, na prvoj svečanoj akademiji u Bosanskoj Otoci, povodom 758.rođendana Insule.

Uz bogat kulturno-umjetnički program, od jutarnjih sati, u Bosanskoj Otoci proslavljen je 758.rođendan uz tortu od 4 metra, koju su pripremile vrijedne žene Aktiva žena Otoka. Uz izložbu slika otočkih umjetnika, koja je bila postavljena ispred Doma kulture, ova je manifestacija podsjetila na sve one kojih više nema, a koji su s nama kroz svoja djela, ali i na sve koji svojim djelima, ljepotom i kreativnošću, boje svijetlim bojama ovu tmurnu stvarnost.

Referatima o početku nogometa i klubu NK Sloga te njihovoj ovogodišnjoj stotoj obljetnici, o devedeset i četvrtoj godini KUD-a Mladost te putovanjem kroz historiju Otoke kroz koji su nas provele učenice OŠ Otoka, ova je svečana sjednica potvrdila, a kako je i gradonačelnik Halitović kazao na samom otvoru, da što se tiče organizacije, Bosanska Otoka je bez premca.

KUD Mladost, NK Sloga i Aktiv žena Otoka, zajedno s Osnovnom školom Otoka, u fantastičnoj simbiozi, proslavili veliki rođendan Insule i poželjeli svima ono sto oni imaju – jedinstvo, ljubav i ljude koji čine ovo malo mjesto tako posebnim!

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak