28.književni susreti ”Stazama djetinjstva” u Bosanskoj Krupi

1 min. čitanja

Književni susreti ”Stazama djetinjstva” u dugogodišnjoj tradiciji edukacije, druženja, opismenjavanja i lijepih riječi, dvadeset i osmi po redu ove godine, počinju sutra, posjetom Prvoj i Drugoj osnovnoj školi poznatog pisca sa naših prostora, Huseina Derviševića iz Bihaća i trajaće do petka, 15.oktobra.

Dervišević je stalni gost književnih susreta u Bosanskoj Krupi, svestrani je pjesnik, pripovjedač, romanopisac, esejista, umjetnik fotografije, publicista i novinar. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada a posljednja je prestižna međunarodna nagrada “Branko Radičević”, koju dodjeljuje Brankovo kolo uz Sremskih Karlovaca. Povodom ove nagrade, organizator književnih susreta je odlučio posvetiti jedan poseban dan Derviševiću.

U srijedu slijedi program odgojno – obrazovnog sadržaja, radionica za djecu i mlade sa književnicima, likovna radionica te predstava za djecu udruženja ‘Fani’. Centralna svečanost je od 17h, gdje će biti i proglašenje najbolje neobjavljenje priče za djecu, najčitanijeg pisca u prethodnoj godini, počasnog člana biblioteke te predstavljanje učesnika i promocija novih izdanja dječije književnosti.

Četvrtak je rezervisan za okruglio sto na temu ovogodišnjih susreta kao i svečano zatvaranje susreta. Program je usklađen sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama, a aktivnosti će se održati u Veliko sali Doma kulture.

Čitav program možete vidjeti u prilogu!

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak