1.491.237,54 KM za posljednju fazu regulacije potoka Kalender

2 min. ─Źitanja

U Kabinetu gradona─Źelnika Bosanske Krupe Armina Halitovi─ça potpisan je Ugovor o izvo─Ĺenju radova na XVIII fazi regulacije potoka Kalender, jednom od najzna─Źajnijih i najskupljih infrastrukturnih projekata nakon rata u Bosanskoj Krupi. Ukupna vrijednost potpisanog ugovora iznosi 1.491.237,54 KM.

U okviru ove posljednje faze planirani su radovi na preostalih 720 metara na potezu od tvornice TPM do izvora sa izgradnjom prate─çih fekalnih kolektora. XVIII fazom zavr┼íava se regulacija potoka Kalender koja je podrazumijevala razdvajanje otpadnih i oborinskih voda, ispravljanje vodotoka, pro┼íirivanje i produbljivanje korita, ure─Ĺenje obala u cijeloj du┼żini vodotoka i formiranje pje┼ía─Źke staze.

Ve─ç nakon prve faze uvidjelo se kolika je zaista va┼żnost realizacije ovog projekta kojii rje┼íava dugogodi┼ínji problem razdvajanja i odvodnje otpadnih i oborinskih voda u mjesnoj zajednici Krupa II.

ÔÇ×Ovaj dugogodi┼ínji infrastrukturni projekat, za koji su se u proteklih 15 godina kontinuirano izdvajala sredstva iz Bud┼żeta Grada, ra─Ĺen je u nekoliko faza, a evo zavr┼íava se sa XVIII fazom koja ujedno predstavlja i najve─çu pojedina─Źnu investiciju u ovaj projekat. Uz do sada ukupno utro┼íenih 1.700.000,00 KM, te sredstava koja su osigurana za implementaciju posljednje faze, projekat regulacije potoka Kalender predstavlja investiciju u iznosu od 3.191.237,54 KM. Me─Ĺutim, ono ┼íto je najva┼żnije jeste da smo dugoro─Źno rije┼íili problem na┼íih gra─Ĺana u mjesnoj zajednici Krupa IIÔÇť istakao je gradona─Źelnik Halitovi─ç.

Nakon provedenog postupka javne nabavke za izvo─Ĺa─Źa radova je izabran konzorcij d.o.o. ÔÇ×I-Komi─çÔÇť Bosanska Krupa i d.o.o. ÔÇ×BC-GRADNJAÔÇť Bosanska Krupa, a rok za zavr┼íetak radova je 150 kalendarskih dana od dana uvo─Ĺenja izvo─Ĺa─Źa u posao.

Podijeli ovaj ─Źlanak