Zvizdić se sastao sa čelnicima Kraljevine Maroko: Zainteresovani za jačanje saradnje

2 min. čitanja

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić sastao se sa predsjedavajućim Predstavničkog doma i sa predsjedavajućim Doma savjetnika Parlamenta Kraljevine Maroko.

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denisa Zvizdića dostavljeno nam je saopćenje za medije koje proslijeđujemo u cjelosti:

– Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa predsjedavajućim Predstavničkog doma i sa predsjedavajućim Doma savjetnika Parlamenta Kraljevine Maroko Rachidom Talbi Alamijem i Enaamom Mayarom i čestitao im na izvrsnoj organizaciji konferencije koja se održava u Marrakeshu.

Tokom sastanka, Zvizdić, Alami i Mayara su istaknuli da Bosna i Hercegovina i Kraljevina Maroko imaju dobre bilateralne odnose i da postoji interes dvije države za jačanjem saradnje u brojnim oblastima.

Saglasili su se da u narednom periodu treba unaprijediti međuparlamentarnu saradnju kroz razmjenu iskustava između dva parlamenta. Ukazali su na značaj i na mogućnost saradnje dvije države u oblasti ekonomije, posebno u sektoru obnovljivih izvora energije u kojoj Kraljevina Maroko ima veoma dobre rezultate i pozitivna iskustva, te u oblasti turizma gdje postoji značajan prostor za saradnju u dijelu razmjene znanja i iskustava, uspostavljanja bezviznog režima i povećanja turističkih posjeta između dvije zemlje.

Predsjedavajući Zvizdić pozvao je predsjedavajuće Parlamenta Kraljevine Maroko da dođu u posjetu Bosni i Hercegovini i Parlamentu BiH i istaknuo da će to osnažiti odnose između dvije zemlje, stoji u saopštenju.

Podijeli ovaj članak