Zbog tragične smrti oca i sna: U Brčko distriktu Dan žalosti

1 min. čitanja

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić povodom tragične smrti maloljetnog sina i oca u teškoj saobraćajnoj nesreći proglasio je Dan žalosti na području Distrikta.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade i institucija Distrikta.

Medijske kuće na teritoriji Brčko distrikta BiH i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na teritoriji Brčko distrikta BiH dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Podsjetimo, dvije osobe poginule su u teškoj stravičnoj nesreći koja se u nedjelju oko 19.25 sati dogodila u naselju Sandići kod Brčkog.

– Utvrdili da se radi o automobilu marke Audi, koje je udarilo u betonski stub te da su dvije osobe rođene 1975. i 2007. godine smrtno stradale, navela je glasnogovornica Policije Brčko distrikta Dževida Hukićević.

Kasnije je utvrđeno da su u teškoj saobraćajnoj nesreći stradali otac i sin, a nakon obdukcije tijela bit će poznato više informacija.

Podijeli ovaj članak