Vukanović poručio Schmidtu: Nismo mi crnci u Africi, zamisli ja tebi opalim par šamara…

2 min. čitanja

Čelnik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović poručio je visokom predstavniku u BiH, Christianu Schmidtu kako ljudi u BiH “živimo u totalitarnom društvu u kojem visoki predstavnik i međunarodna zajednica žele da daju privid legitimiteta” Prema Vukanovićevim riječima sve je naopako.

– Želim reći Schmidtu, sram te bilo. Kazao je da je bilo manjih nepravilnosti. Zamislite da sutra on izađe bez obezbjeđenja, ja mu priđem, opalim par šamara, izvrijeđam ga i skinem kaput i kažem da je manji prekršaj. Ako bi se ovakvim tempom brojalo u Njemačkoj, za rezultat bi se znalo za godinu dana. I on kaže da su to manje nepravilnosti. Otiđi u Njemačkoj pa to pričaj. Nismo mi crnci u Africi. Dosta vas je čovječe. Ti si kriv za sve ovo. Što nisi uveo skenere? Što nisu donirali skenere i kamere. Da vidimo šta se dešava na izbornim mjestima, a ne da u Doboju ulaze batinaši, poručio je Vukanović.

Potom se ponovo osvrnuo na sporost pri brojanju glasova.

– U Hrvatskoj kad se glasa vi na osnovu izborne ankete znate kako se glasalo i ko je pobjednik, kod nas se ne zna tri dana nakon. Ja sam podržavao opoziciju maksimalno, ali što se tiče taktike i nastupa mene niko nije konsultovao, dodao je Vukanović u razgovoru za N1.

Podijeli ovaj članak