Vlada Hrvatske priznala da je sa Schmidtom mjesecima usaglašavala izmjene Izbornog zakona u BiH: Zbog jednog čovjeka sve je palo u vodu

2 min. čitanja

Andrej Plenković, premijer Hrvatske, večeras je optužio hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića za uništavanje šanse za “ispravku nepravde prema Hrvatima u BiH”, koju je trebao učiniti visoki predstavnik Christian Schmidt.

Vlada Republike Hrvatske se oglasila na Twitteru, priznavši javno kako su sa Schmidtom mjesecima planirali provođenje izborne reforme po mjeri HDZ-a BiH.

Sve je, prema njihovom mišljenju, bilo dobro dok Milanović nije počeo javno prozivati i vrijeđati Schmidta.

– S visokim predstavnikom Schmidtom smo razgovarali mjesecima temeljito i diskretno. Kada se u taj proces uključio predsjednik i izvrijeđao Schmidta, onda je vjerojatno malo i splasnuo njegov entuzijazam da ispravi nepravde prema Hrvatima u BiH, navodi se.

Poručuju kako je Milanovićeva politika prema Schmidtu dovela do toga da sada Hrvatska mora apelovati na Schmidta da nametne izmjene Izbornog zakona.

– Naša politika je politika stvaranja saveznika, a politika nepametnog, destruktivnog i za Hrvate u BiH pogubnog gađenja visokog predstavnika koju je provodio predsjednik dovela je do toga da sada moramo apelirati na njega i na Općoj skupštini UN-a da donese ono što je htio, istaknuto je.

Podijeli ovaj članak