Višković odgovorio Vukanoviću da li ima nekrtninu na Jahorini: Neka me…

2 min. čitanja

U skupštini Republike Srpske se danas, tokom zastupničke rasprave o izboru nove Vlade RS-a, ponovo otvorila priča o nekretninama na Jahorini u vlasništvu osoba navodno povezanih sa premijerom RS-a Radovanom Viškovićem.

Zastupnik Za pravdu i red Nebojša Vukanović je tražio od Viškovića odgovore o spornim parcelama i nekretninama na Jahorini, tvrdeći da su u vlasništvu firme Laking, čiji je vlasnik navodno blizak Viškoviću i da se radi o njegovom “prvom komšiji u Milićima”.

Višković je oštro reagovao i odbacio sve spekulacije o tome da ima bilo kakvu imovinu na Jahorini, te pozvao sve istražne organe, tužilaštva, policiju, SIPA-u i druge da istraže sve ove navode.

“Pozivam sve istražne organe da ih ispitaju, a svu tu moju imovinu prepišu na RS. Nemam nikakvu imovinu, ni jedan kvadrat nemam na Jahorini, niti moja bliža ili šira porodica”, istakao je Višković.

Naglasio je da insistira da Vukanović podnese prijavu ukoliko ima takve sumnje.

“Spreman sam da budem obješen u centru Banje Luke ako je to tačno. Svaki dan čujem da imam hotele, apartmane, pa odvedite i mene jednom da mi pokažete gdje je to moje, pa da naredni vikend tamo provedem”, izjavio je Višković, te podvukao da se radi o “gnusnoj laži”.

Podijeli ovaj članak