Vijeće ministara BiH sutra o stanju u oblasti migracija, obilježavanju značajnih datuma…

2 min. čitanja

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da razmatra Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za prva tri mjeseca 2023. godine, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o izmjeni i dopunama Odluke o uvrštavanju Projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa BiH u Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period 2011. – 2014. godine.

Trebali bi biti razmatrani i Prijedlog odluke o osnivanju Koordinacione komisije za praćenje provedbe Gender akcionog plana BiH i Prijedlog odluke o usvajanju Gender akcionog plana BiH za period 2023. – 2027. godine, s Operativnim planom institucija BiH za implementaciju Gender akcionog plana Bosne i Hercegovine 2023. – 2027. godine.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program obilježavanja značajnih datuma iz oblasti ljudskih prava u BiH za 2023. godinu, s navedenim programom.

Pred ministrima bi se trebao naći i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve institucija BiH za 2023. godine Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine za humanitarnu misiju otklanjanja posljedica zemljotresa u Republici Turskoj.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjeni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Izvještaj o provedenom postupku za izbor i imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH također je jedna od predloženih tačaka dnevnog reda sutrašnje sjednice Vijeća ministara BiH.

Podijeli ovaj članak