(VIDEO) Svađa Stanivukovića i Đajića: “U pokojnog strica mi dira!”

3 min. čitanja

U Gradskoj upravi Banja Luka danas je bilo haotično.

Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka, sa članovima njegove radne grupe za izgradnju spomen-obilježja poginulim borcima, došao je danas kod gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića na, kako je rekao, najavljeni sastanak. Međutim, do sastanka nije došlo, ali su se ipak članovi radne grupe sreli sa Stanivukovićem u holu Gradske uprave.

Stanivuković i Đajić ušli su u prepirku pred kamerama. Razlog je izgradnja spomen-obilježja poginulim borcima u Banjoj Luci, oko čije lokacije se mišljenja razilaze.

U jednom momentu, Đajić je pomenuo ime gradonačelnikovog strica za kojeg je rekao da se ne zove Draško, kako Stanivuković kaže, već Dragiša, kako piše na njegovom nadgrobnom spomeniku, prenosi ATV.

Stanivuković je na to odgovorio:

– U matičnoj knjizi rođenih Kliničkog centra, Dragiša se zvao u matičnoj knjizi u Banjoj Luci, a kršten u Srpskoj pravoslvanoj crkvi kao Draško.

On je rekao da se na ovoj inicijativi radi tri godine, te je upitao predstavnike radne grupe zašto ranije nisu došli, na šta je Đajić rekao: “Zato što ste nas obmanuli”.

Zatim se gradonačelnik Banje Luke obratio i nekadašnjem ministru unutrašnjih poslova entiteta RS Darku Matijaševiću.

– Vi o zakonu pričate. E nećete pomjeriti spomenik. Kome ste se vi najavaili? Vi ste pitali da dođete, a ja nemam vremena da vas primim, poručio je Stanivuković.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je na svom Twitter nalogu objavio snimak prepirke.

– U pokojnog strica mi dira! Ponosno nosim njegovo ime u ime njega i njegovih saboraca završićemo Centralno spomen obilježje, uprkos naporima Vlade Đajića da uništi sve ono na čemu smo posvećeno tri godine radili. Danas su odlučili da zakažu vanrednu sjednicu kako bi izmjestili Centralno spomen obilježje. Nisko, niže, Vlado Đajić, napisao je Stanivuković u opisu snimka.

У покојног стрица ми дира!
Поносно носим његово име и у име њега и његових сабораца завршићемо Централно спомен обиљежје, упркос напорима Владе Ђајића да уништи све оно на чему смо посвећено три године радили.
Данас су одлучили да закажу ванредну сједницу како би измјестили… pic.twitter.com/RAxNP2yutN

— Драшко Станивуковић (@Stanivukovic_D) August 8, 2023

Podijeli ovaj članak