(VIDEO) Pogledajte kako teku radovi na izgradnji zatvora na Igmanu: Najveći pritvor na Balkanu uskoro dobiva prve “stanovnike”

1 min. čitanja

Radovi na izgradnji kompleksa pritvorske jedinice na Igmanu su u trećoj fazi koja podrazumijeva nabavku opreme potrebne za unutrašnjost objekta.

Ova pritvorska jedinica bit će, kako smo već pisali, jedna od većih na teritoriji zapadnog Balkana i bit će opremljena prema standardima EU. Menadžment sarajevskog zatvora, na čijem je čelu Faruk Zubčević, već je dokazao da institucije FBiH mogu ispuniti uslove da apliciraju za nepovratna sredstva EU.

 

Oslobođenje je ranije pisalo da će se novi zatvor nalaziti na oko 15 kilometara od centra bh. prijestolnice, te da će imati kapacitet za prijem više od 300 zatvorenika.

U narednom periodu se očekuje i dolazak predstavnika nekoliko nadležnih resora iz EU. Napomenimo da se radi o 160 ćelija visoke sigurnosti sa najsavremenijom opremom koja će u potpunosti moći opslužiti potrebe Općinskog i Kantonalnog suda u Sarajevu te će se na taj način riješiti prebukiranost pritvorske jedinice KPZ Sarajevo.

Podijeli ovaj članak