(VIDEO) Orban podržao Dodika: RS je počasni susjed Mađarske, Bog blagoslovio Srbe

2 min. čitanja

Premijer Mađarske Viktor Orban izrazio je nadu da će i nakon izbora imati priliku da sarađuje sa Miloradom Dodikom.

U njemu je, kaže, upoznao čovjeka koji je spreman očuvati mir, koji je otvoren za dijalog, koji se zalaže za poštivanje Dejtonskog sporazuma, i koji uvijek i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda.

Orbanovu videoporuku prenosimo u cijelosti:

“Mađarska i Srbija su susjedi, ali Mađarska i Republiku Srpsku smatra svojim počasnim susjedom. Zato je ono što se kod Vas dešava za nas veoma bitno. Ima uticaja na Mađarsku i na cijeli region, ali naravno takođe utiče i na Vaše živote, dakle na živote naših prijatelja.

U RS predstoje važni izbori. Dobro poznajem Vašeg predsjednika, gospodina Dodika, koji je dobar prijatelj Mađarske i mađarskog naroda, a i ja sam ponosan na naše lično prijateljstvo. U njemu sam upoznao čovjeka koji je spreman očuvati mir, koji je otvoren za dijalog, koji se zalaže za poštivanje Dejtonskog sporazuma, i koji uvijek i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda.

Oduvijek sam ga podržavao, zato želim i ubuduće sarađivati sa njim. Nadam se da ću i nakon izbora imati priliku za to.

Bog blagoslovio sve Srbe na cijelom prostoru Balkana”.

 

“Hvala premijeru Mađarske Viktoru Orbanu, velikom državniku i prijatelju srpskog naroda, na podršci”, napisao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na svom Twitter nalogu.

Podijeli ovaj članak